Events

Θεματικές ομιλίες από την ψυχολόγο Άννα Αδαμίδου

Το φροντιστήριο μας, Διακρότημα Καλαμαριάς, είναι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει την έναρξη συνεργασίας με την ψυχολόγο κ. Άννα Αδαμίδου.

Η κ. Αδαμίδου ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με κατεύθυνση τη Σχολική Ψυχολογία και δραστηριοποιήθηκε στο χώρο της Ειδικής Αγωγής στα πλαίσια της πρακτικής της άσκησης αλλά και εθελοντικά.

Συνέχισε τις σπουδές της στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Σχολική Ψυχολογία» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με σκοπό να εμβαθύνει τις γνώσεις της που αφορούν τις ανάγκες τόσο του μαθητικού πληθυσμού όσο και των εκπαιδευτικών και των γονέων.

Η συνεργασία αυτή έχει ως στόχο να παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη στους μαθητές και στους γονείς τους, ώστε να διαχειριστούν τις προκλήσεις της εφηβείας και της σχολικής ζωής.

Για τον λόγο αυτόν, θα οργανώνονται συναντήσεις της κ. Αδαμίδου με τους μαθητές και τους γονείς τους σε καθορισμένες ημερομηνίες, με συγκεκριμένους θεματικούς άξονες η καθεμία.

Οι θεματικοί άξονες των συναντήσεων είναι οι εξής:

1η ομιλία 25/11/2023Εκμεταλλεύομαι τον χρόνο μου σωστά”: θα μάθουμε να οργανώνουμε σωστά την ημέρα μας, φτιάχνοντας σωστό πρόγραμμα χωρίς να χάνουμε άσκοπα τον χρόνο μας και ταυτόχρονα χωρίς να υπερφορτώνουμε τον εαυτό μας.

2η ομιλία: “Κατανοώντας το άγχος μου” : θα μάθουμε ποια είναι η λειτουργία του άγχους, τα συμπτώματα, τις διαφορές μεταξύ άγχους-στρες-πανικού καθώς και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να το διαχειριστούμε.

3η ομιλία: “Αυτοπεποίθηση & self-talk” : θα μάθουμε πώς να πιστεύουμε περισσότερο στον εαυτό μας, τι ακριβώς είναι το self-talk και πόσο σημαντικό είναι στη ζωή μας.

4η ομιλία: Κίνητρα μάθησης” : θα ανακαλύψουμε τους λόγους για τους οποίους διαβάζουμε και θα μάθουμε πως να θέτουμε τους κατάλληλους στόχους για τον εαυτό μας.

5η ομιλία: “Ομιλία για τους γονείς” : θα μάθουμε αποτελεσματικούς τρόπους να στηρίζουμε τα παιδιά σε αυτήν την απαιτητική περίοδο της ζωής τους.

Επιπλέον, το φροντιστήριό μας παρέχει την δυνατότητα σε όσους γονείς ή μαθητές το επιθυμούν και για μια προσωπική συνάντηση με την ψυχολόγο!

Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25/11/2023 στις 12:00 στον χώρο του φροντιστηρίου με θέμα “Διαχείριση Χρόνου – Πρακτικές Συμβουλές” και αφορά μόνο μαθητέςΕίναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στη γραμματεία για την καλύτερη οργάνωση της.